Ikke akkurat Bullaren

Jeg beklager, men jeg er så full av Skåne. Nå har jeg ventet noen dager på at det skulle gå over, sånn at jeg kunne blogge om det vante, hjemlige, men jeg er fortsatt full av Skåne. Det har jeg vært i mange år, men forrige helg tok vi endelig en langsomtur til Österlen, for virkelig å oppleve hva denne delen av Skåne er. Og jeg kan ikke skjønne hvorfor vi har ventet så lenge!?
Vanligvis ruller vi opp og ned langs vestkysten – “Bästkysten” – som er veldig vakker. Vi må lissåm så langt syd som ned i Halland og Skåne for å virkelig nyte det. Også denne gangen kjørte vi Kystveien nedover, ut i havgapet ved Falkenberg og Halmstad, og fant Morups Tånge. Aaahhh – for en fryd! Vilt, vindfylt og vakkert. Og en hel masse kaniner i alle størrelser. Fotomotiver i fleng.
Vi skrådde tvers over, hadde en overnatting, og landet neste formiddag i Åhus. Lille, vakre, velholdte, gamle Åhus (som er hjemmet til en kjent svensk drikk med alkohol). Et brosteinsbelagt torg med hvite, grønne og gule bindingsverkshus, blondegardiner og tydeligvis en svært populær iskiosk. Å tusle rundt i disse gatene er som meditasjon.
Jeg kan ikke nevne alle stedene vi var innom, men vi hadde goood tid, og det var så mange inntrykk og følelser. OK da, jeg begynte å grine da jeg så Östersjöen, men jeg har noen alvorlige mentale bånd til Skåne. Jeg sier på ramme alvor at jeg lengter hjem til Skåne, uten å ha bodd der. Ennå. Jeg skylder på genene mine, med oldefar og leddene bakover fra Ystad. SELVFØLGELIG hører jeg hjemme i Skåne!! Om 10 år og 277 dager har jeg adresse Skåne, for da er jeg pensjonist. JUHU!! Jeg blir helt svett av lykke jeg, dere. Jeg sier bare epleblomster, valmuer, havet, sandstrender, rapsåkere, skånelänger (altså – bindingsverkshus), flatt landskap, og atter en gang; de velbevarte gamlebyene og husene. Gamle, ruglete glassvinduer, høye gjerder og port ut mot gaten. Sukk….
Det er altfor mye å fortelle. Jeg kunne holdt flere timer lange foredrag. Jeg viser dere rett og slett noen bilder:

0 kommentarer

Siste innlegg