Høst – igjen!

Der kom´n – med ullsokk og tøffel. Høsten. Og vi har et svare strev med å jage mus ut av huset. Det ser ut til å være et realt museår, for vi tar mengder i fellene hver dag nå. Vanligvis er vi ganske vennlige innstilt til dyrelivet her i Bullaren, men ærlig talt… mus gjør skade! Det toppet seg litt da den ene lille, frekke fa.. hadde begynt å bygge bol i hanskerommet i bilen min. Nå har vi feller i alle bilene. Vi har feller i boden, i kjelleren, utenfor verandadøra, i Stugan (selv om pappa er helt i mot musemord). Antakelig tar både Mumrik og villkatten Ugle så mange mus de bare kan, men det monner ikke.
Det er vanvittig hvor mye de klarer å ødelegge. Bilsetene, det elektriske anlegget, sikringsskapet, drikkekartongene høyt oppe i kjellerreolen – ser dere alle hullene? Og er dere klar over hvor dyrt det blir? Dette bildet til skrekk og advarsel, mus!

Ellers så bringer høsten kantareller….som venninne Tine plukker til oss (takk!). Vi steker og braser, lager lune, langkokte gryter og forsøker å spise plantebasert og betennelsesdempende. Ikke et dumt prosjekt i vår alder. Åsså er det morsomt! Utfordring til deg, leser: Forsøk å spise 25 forskjellige slags grønnsaker pr uke. Det er faktisk ikke så veldig vanskelig. Sett opp et ark på skapdøra, før opp hver type grønnsak du spiser, tell over på søndag, og du blir antakelig overrasket. Tar du utfordringen? I så fall – ha en fargerik uke!

Åsså en liten oppdatering på kjæledyrfronten: Mumrik er nå straks fem måneder gammel. Han er stor, rød, velholdt, lur i blikket og et prakteksemplar av en “oppdrettsrev”. Han kommer gjerne rundt ni-tiden på kvelden, for kveldsmat og selskap. Noen ganger sitter han bare og venter utenfor døra, akkurat som Åke gjorde. Forrige helg tittet han inn verandadøra, tok med seg en sko og gikk. Det var bare å tusle etter, plukke opp den revesikkel-våte skoen og tilby litt økologisk kjøttdeig. Han gumlet fornøyd i vei og fikk ei ekstra grovbrødskive (med hovedsakelig nøtter og frø) med leverpostei. Når han har fått nok, samler han opp resten i munnen og går sin vei. Han er så fiiin! Og vakker!! Og det er så trivelig med egen husrev. Gubben er så lykkelig at han rett og slett blir litt rørt, der han står og ruller kjøttboller til guttungen.

Med ønsker om en lett uke, med gode opplevelser og bra vær! Hejdå!