Er det pysjen eller været?

Vanligvis når jeg går ut for å fôre fugla, går det helt greit å tusle rundt i pysjen. Men denne helga – å fytti hælv… så kaldt det var!! ….BRRRRRRR!!!! Huden strittet i mot, skuldrene heiste seg opp rundt øra, og fingrene klarte knapt å holde i fôrbegeret. Det var minst 20 minus ute. Jeg okket og akket meg rundt trærne; over å  måtte åpne lokk og andre hindringer. Fikk fylt opp der det var tomt, og sjokket over mot gårdsplassen hvor jeg har bestemt at skjærene skal holde til. Vi driver fugledressur på høyt plan nå, og det ser ut til at skjærene er fornøyde med ordningen. Det sies at det er viktig å ha flere alternative plasser, sånn at det ikke blir så mye styr med rangordning etc. Sola tittet fram, og den varmet faktisk fortsatt. Jeg tillot meg tre stivfrosne sekunder i solstrålene, men da begynte jeg å bli fryktelig redd for alvorlige frostskader. I det jeg hiver meg inn døra, ser jeg at gradestokken viser fem minus. Hmmm…det er da sannelig iskaldt her? Eller er det rett og slett pysjen som er for “sommerlig”? Det er nå en gang stas å tusle rundt i pysj til langt på dag. Jeg kan ikke begynne med eget antrekk for å fôre fugla?!


#winterwonderland #kaldtibullaren #visitsweden #tanumskommun #svenskstuga #bullaren #illefintomvinteren

Inne knitrer og spraker det i peisen. Julesangene ljomer i tømmerveggene, og jeg danser som om ingen ser meg, til “Feliz navidad” med José Feliciano. Kan anbefales som alternativ til løping og spinning og sånt. Nå skal jeg straks – fra første arbeidsdag i desember – plage hele tredje etasje på jobben med julegensere, julesanger sunget med innlevelse, hjemmeskrevne juleevangelier i forskjellige sjangre, og opplesninger fra Den store nisseboka m.fl. Hurra for desember og jul og solverv og julebrus og julekalender og Jul med Ernst og Mandelmanns og kaker og godis og muligheten til å kose oss hjemme. Forresten – er det mulig å få ny pysj til jul? Anyone? 🙂


#julegenser #reinsdyr #bjelleklang #desemberfryd #stakkarskolleger #christmas #jul #tanumshopping

Julebordsesongen har startet

Vel overstått fagdag/julebord/10-årsfeiring med jobben. Takk for sist, vakre kolleger. Dette er vi gode på. Jeg må innrømme at det tok på å være “serviceverten” deres i 8 timer gjennom fagdagen, men dere er et meget takknemlig publikum å være vert for. Jeg var både lykkelig, stolt og sliten der jeg nydusjet krøllet meg i hotellsenga kl 17:00 på fredagen. Etter en drøy time på ryggen var det på tide med en liten oppfriskning av mascaraen, på med partygliset og klar for middag. Jeg kostet sannelig på meg et par-tre glass med vin, også! Ikke likt meg, men du vet – i hyggelig lag osv. Jeg kan ikke alltid forte meg hjem til Bullaren, eller hur? Både kolleger og gubben gjorde en god jobb der, med å overtale meg til å delta med hud og hår, for en gangs skyld. Hvem skulle ha trodd at jeg hadde så mange hyggelige, velstelte, skravlete, blide, danseglade, begersvingende, kule kolleger? 😉 Illustrert med en meget blid sådan:


#sensurertkollega #party #fagdag #10årsbursdag #glede #elgeakevitt #moroitio #julebord #fotoangelikakerane

Ellers forløp helgen som en vanlig, trivelig helg gjør i Bullaren. Litt sol, litt skyer, mye rydding før vinteren, og utplassering av “snökäppar” – altså, pinner som markerer veien når snøplogen kommer. Dette må man gjøre selv på privat skogsvei her i Sverige; i alle fall i Tanums kommun.
Og sannelig – fugla har fått nytt hus! Når fuglebrettet utformes som et funkishus – da bør døm være fornøyde. De brukte litt tid på å venne seg til dette, men i dag har det vært full fart igjen. Til og med skjæra fant veien inn, etter noe om og men. Det var lissåm derfor huset fikk tak. For at vi skulle stenge skjærene ute. Men neida, skjæreflokken kom, gulpet i seg og dro. F…, altså!! Og “grrrrr” og “hrmf”.


#funkishus #fuglebrettet #bullaren #vigirossikke #bareventviblirnokkvittskjærene #fuglemating

Nå er det sene kvelden, og ny mandag venter. Vi er så heldige at mandagen starter med “08:30-drøfting”, og den er innmari viktig!! Lenge leve dagens første tekopp med gode kolleger. Ses i morn.

Hvordan har du det?

Jo takk – jeg har det bare bra her jeg sitter. Jeg researcher saker til en artikkel som jeg skal skrive, og er dypt inne i utrykk som “selvbilde”, “selvfølelse”, “selvtillit” og “selvaksept”. Det er typisk mennesker å gruble på sånt som hører hjemme her. Jeg tror ikke dyra våre plages no´ særlig av dette. Jeg synes jeg hører ekornet tenke: “Jeg klarer nok ikke å hoppe fra dette treet til det andre.” Eller kjøttmeisen: “Nei, den jordnøtta er nok for stor for meg. Den lar jeg ligge igjen.” Eller rådyret: “Jeg er ikke pen nok.” Eller grevlingen: “Jeg er så stutt og grå, også har jeg så korte bein.” Eller reven: “Jeg har så utstående ører.” Eller kua når den skal melkes: “Jeg har for store….. pupper.”


#ku #natur #bullaren #visitsweden #sverige #tanumskommun #cow

Og jeg blir vel ikke mer overbevist om menneskenes lysende framtid når jeg tar en titt på mange av bloggene som finnes. Ja ja – vi får stå han av så godt vi kan. Vende blikket og oppmerksomheten utover, se andre mer enn vi ser oss selv. Og akkurat det tenkte jeg i går, rett før vi skulle i bursdag i Ed. Skapet var tomt for gå-bort-klær, og ikke kunne jeg sminke meg pga øyedråpene som gjør det hele litt “vaskebjørnaktig”. Men jeg var ren og pen, skulle være blant venner, og Lasse og Vidar var hovedpersonene i 80-årslaget sitt. Vi skrålte og lo i mange timer, og selvbildene så ut til å være i fullgod stand. 


#blid #bursdag #lasseogvidars80årsfest #november #dalsed #debk #neidufårikkeværemedtiltysklandlars