Hvor ble det av sola?

Lørdag formiddag: Sola skinner, snøen faller, fuglene kvitrer, og jeg fryser her jeg står i pysjen og fôrer fugler. Våren 2018 kjennes veldig lenge siden. Tørkesommeren 2018 er også et fjernt minne. Og skulle du ha sett på maken; det er under to måneder til julaften! Jeg har jo ikke tatt vårrengjøringen ennå?! Andre vasker huset hver torsdag. Men si meg hvordan skal jeg samkjøre pendling, full stilling, lage og spise middag, gode serier og et stort lesebehov med rengjøring? Plutselig er ei ny arbeidsuke over, og helg er helg, ass!
Ekornet venter tålmodig på jordnøtter, mens jeg står her ute ved fuglebrettet og funderer uten å finne svar. Jaja, ingen har tatt skade av litt støv. Ekornet snøfter og stikker.

Søndag ettermiddag: Klokka er stilt, sola gikk ned 16:00, peisen brenner lystig, og gubben og jeg har hatt naken-søndag. Ikke spør, hvis du ikke tåler svaret! Internettet er borte, men Word fungerer. Og er det noe som er godt på en søndagsettermiddag, så er det å skrive om stort og smått, med tekoppen på bordet ved siden av. Det som er litt tuglete her ute på landet når vi går tom for internett, for det er nemlig det vi gjør, er at jeg må ta på BH-en og støvlene, starte opp kald bil, og kjøre de seks minuttene ned til grannen Tine, for å poste dette innlegget på bloggen. Men da blir det jo en koselig kopp te, der også. Vet du hva? Jeg tror jeg er litt gæern og dropper BH-en. Vi er tross alt i Bullaren. God søndag!


#høstmorgen #solskinn #morgenstund #bullaren #visitsweden #trolsk #tanumskommun

Fuglebrettet – ikke for alle

NEI! Jeg styrter ut av verandadøra og klasker håndflatene hardt sammen. – IKKE DERE, roper jeg utover engen. – DERE MÅ FINNE MAT ET ANNET STED. Rød i kinnene strener jeg bort til fôrdunken for å fylle opp. Igjen. Det er ikke bare bare å fôre småfugler når også de store fuglene er sultne og glupske. Det kjennes ut som om mye av tiden her på torpet går med til å jage skjærer og kråker. Men jeg er ikke konsekvent her, siden jeg faktisk liker at nøtteskrikene lander på fuglebrettet; denne store, fargerike fuglen som bøtter ned jordnøtter for flere hundre kroner i uka. Og de seks nøtteskrikene “våre” er store som velvoksne katter; de bærer preg av at de har fått maten servert de siste to årene. “På størrelse med en due” i følge Store norske leksikon. HA! Ikke våre nøtteskriker. Og det mest betenkelige er at de kan bli 18 år gamle. DET er mange bøtter  med jordnøtter, det. Vi må sette opp et fond for at dette skal gå i hop.


#nøtteskrike #brettfugler #myefinereivirkeligheten #garrulusglandarius #bullaren #visitsweden

Illustrasjonsfoto lånt fra nettartikkelen over om nøtteskriker:


Foto: Per Harald Olsen/NTNU

Når vi er inne på trekkfugler (selv om nøtteskrika ikke er en trekkfugl): Gubben har vært på “Sydentur” med sin mor, dvs. hun har flyttet nedover for vinteren. Uten å si noe feil….jeg tror han ble smått sjokkert over norske pensjonister på tur. Altså – over de andre pensjonistene. Ikke over svigermor. Men når sant skal sies: Hun sjokkerer innimellom, hun også. Men på en god måte. (Glad i deg, svigermor.) 🙂

Ellers går livet sin skjeve, men gode gang. Jeg skriver, fotograferer, funderer og nyter livet i Bullaren. Og i Ed. Og på Baldersnäs som arrangerte julemesse denne helga. Vi slår til og avslutter med et stemningsbilde derifra:

Nyt høsten – tenn et lys! Straks er det jul, og deretter vår!!!

Gjødsel – ute og inne

Nå er vi der igjen: Jeg skal ALDRI mer forspise meg på godis! For å si det rett ut – det lukter gjødsel både ute og inne. Hvordan kan noe som smaker så godt, som gjør så godt i munnen og hodet, som passer så bra på en lørdagskveld, lukte så fryktelig vondt når det kommer ut igjen? Hæ? Og ikke var det så fryktelig mye godis, heller. Bare fire “sjokoladepucker”; dvs. kjekssjokolade formet som en ishockeypuck, og en halv pose M. Putt på et par store glass med svart kullsyreholdig drikke, og du har oppskriften på ren tarm. Men først skal du gjennom magekramper og sår rumpe. I timevis. Egentlig så er det bare bra, for da får jeg beveget meg mer enn vanlig. Kan ikke sitte lenge i godstolen og titte på serier da, nei.
Så dagen i dag var preget av asketisk avholdenhet fra både mat og drikke. Jeg forsøkte meg på et tynt knekkebrød ved ettiden……og det satt! Yeay! “The day after” har fått nytt innhold. Og søndagen i Bullaren var knall! Nær 20 gr, sola skinte, himmelen var blå, fugla var mange, og jeg var alene i verden. En god dag for vasking av tøy, rydding i blomsterkrukker, og raske spaserturer over åkeren mellom slagene. Åsså gjorde jeg skrivekursoppgaver, og det er moro. Gammel karriere blir ny igjen…tror jeg. 
Nå har solnedgangen gått og lagt seg, fugla likeså. Det kravler og kryper nedenfor verandaen, og jeg krøller meg i sofaen med PC-en. Jeg er straks ferdigladet og klar for hverdag igjen. Men egentlig kunne jeg sittet her som Ferdinand og “luktat på kork-eken” til krampa tar meg. Kveld i stuen, folkens. 


#skygge #sopp #oktober #bullaren #tanumskommun #visitsweden #shadow #mushroom

Med føttene raust i været

Jeg sitter her og lurer på hva jeg skal skrive, åsså føler jeg et forventningspress fra Ed, hvor Sølvi venter i spenning på dagens tema. Jeg kunne ha skrevet om den nye spiralen min, men det blir for privat. Åsså kunne jeg sagt noe om den siste ukas gråtetokter på jobb, men det blir så sytete. Kanskje jeg skulle skrive noe om Sarpsborg kommunes (ved Senter for rehabilitering og aktivitet) film til Verdensdagen for psykisk helse? Også i år deltar mange morsomme sarpinger (hint-hint!). Dagen er 10. oktober, men Sarpsborg markerer hele kommende uke og kaller det en “Vær raus”-uke. Ikke dumt, det. Hvor raus er for eksempel du? I denne sammenhengen legger jeg vekt på “storsinnet” og “romslig”. Og jeg er opptatt av at vi kan være litt rause med oss selv. Jeg tenker ikke spesielt på at vi skal unne oss sjokolade, kaker, vafler etc hele uka, men hvordan behandler vi oss selv nå som nettene blir lange? Hva betyr det for deg; å være raus med deg selv? Kan det være å ikke “måtte” så veldig mye? Senke lista litt? Kan det være å tenke at innsatsen din er “god nok for de svina”? For hva venter i den andre enden – etter at du har halset deg gjennom hverdagen? Tenk litt på den, du. Bruk Verdensdagen til noe godt da, dere. Vær rause!


#50årsgavefrakollegahilde #beinaiværet #godværsdag #bluesky #himmelblå #sokker #føtter #bullaren

Som du ser la jeg meg flatt på rygg for å tenke litt. Det sies jo at det er bra for hjernen å tilføre “ferskt” blod. Når lå du på ryggen sist? Med beina i været? Gjør det, da vel! Kos deg, slipp en fjert, le og vær glad for at det kommer en ny soloppgang. Mange nye muligheter i morra. Det skal til og med bli varmt igjen. 🙂