Selveste kongen av elgparken er borte

Atter en gang må vi takle livets realiteter. Eilert – Älgert – Kongen av elgparken, er død. Verdens vakreste elgokse. “Lilla gubben”. Ingen over, ingen ved siden. Elg-kjæresten min. Nå har du dratt til elghimmelen, dersom denne finnes. Vi hadde fem flotte år sammen, du og jeg. Selv om du hadde mange fans, var du lissåm “bare min”. Høy og ruvende, mild i blikket og lugn. Trofast sto du ved gjerdet og ventet på horden med besøkende. Du var like lett å like og forstå, uansett om folk snakket nederlandsk, tysk, engelsk eller kinesisk. Vennlig mot liten og stor. Ille leit og trist, dette.


#eilert #älgert #dalslandsmooseranch #dalsed #visitsweden #kongenavparken #moose #elg


#eilert #älgert #dalslandsmooseranch #dalsed #visitsweden #moose #elg


#kyss #love #parring #älgert #hälga #dalslandsmooseranch 

Det som er trøsten i dette her er jo at flere av elgene i parken er avkommet hans, og de har masse av lunheten hans, det humoristiske glimtet i øyet, mennesketekket og den auraen av lugn som Eilert omgav seg med. Arvtaker Ludde tok over tronen i fjor, og han gjør en god jobb. Og han er veldig lik pappaen sin…..heldigvis. Vakreste Eilert – du er fortsatt kongen. I alle fall her hos meg.

Men fluesoppen kan vel brukes til noe, eller?

Jeg har lissåm ikkeno´ å skrive om i dag. Det er litt tomt. Men jeg føler heller ikke noe forventningspress. Det er nesten litt rart, siden jeg går et nettbasert skrivekurs i disse dager, og jeg har en mengde ideer til artikler. Kanskje hjernen har tatt en kvart vending og tenker i andre baner enn blogg? For det er nemlig to helt forskjellige ting. Eller så har´n bare slått seg av på en søndagskveld, og det må antakeligvis til, for å lade opp før arbeidsuka. 
Jeg hadde egentlig tenkt å skrive en vittig sak om den dårlige sopphøsten, men så fant jeg jo bare røde fluesopper. Pene å se på, men ikke like vellykkede i matlagingen. Gubben har planer om å lage jegergryte i løpet av dagene som kommer, men så spenningssøkende er vi ikke (lenger) at vi går for fluesoppen. Vi er forresten dårlige til å drikke mjød, også. Skremmende lite viking igjen i oss. Og virkeligheten her i Bullaren er strålende nok; vi trenger ingen hallusinogener. Tror vi, da.


#fluesopp #nature #livetiskogen #visitsweden #bullaren #amanitamuscaria #giftig

Vel, vel – da er det ikke så mye annet å si enn ha en fin aften der ute. Her inne er det ikke akkurat fyr på peisen ennå, men jeg jukser litt med panelovnen. Det er lissåm litt septemberhustrig. Men stearinlysene skinner om kapp med det lure glimtet jeg faktisk har i øynene. Jeg skriver igjen, og det er som det skal være. Vent på fortsettelsen, folkens. 🙂


#bullaren #solnedgang #visitsweden #telyskos #ikkeakkuratsjokomelk #herblomstrerfortsattpelargoniaen

 

På en måte høst, eller?

Søndag formiddag, og det lette regnværet står i stil til humøret (egentlig er jeg i svært godt humør, men for effektens skyld…). Gåsehudkaldt å fôre fugla i pysjen, men forholdsvis høy himmel og grønt og fint her oppe på åsryggen vår.
Likevel kjenner jeg at “Line 3 år” kommer snikende. Motviljen mot hverdag igjen, etter to uker ferie, kommer som kasta på. Furteleppa siger, og hendene knytter seg. Det hjelper lissåm ikke at det sitter en mår på fuglebrettet. Eller – det er jo ille moro mens den er der, altså.


#mårpåbrettet #littstortekorneller #visitsweden #bohuslan #nature #unexpected #bullaren

Tilbake til furting og daglige plikter og arbeidslivet og sånt. Kan det være at jeg rett og slett har gått fra PMS til PPA? PrePensjonsAlder? Og jeg sier som pensjonistene: “Vi har nesten ikke tid til noe, for vi har så mye å gjøre.” Nettopp sånn har jeg det også! Jeg må drikke te, lese bøker, fôre fugler, ekorn, mår etc, gjøre yoga, gjøre skriveoppgaver nå som jeg har begynt på skrivekurs, sortere bildene fra Skiathosferien, gå tur med Effie, bikkja til Tine, for Effie vil ikke gå lang tur uten at jeg er med. Vi er litt usikre på hvem som går tur med hvem. Og for ikke å glemme alt husarbeidet jeg gjør! Mye! Altså da mener jeg mange timer daglig. Jeg har i alle fall sittet her i en hel time og sett på den lille selvgående støvsugeren vår, mens jeg spiste potetgullrester. På en søndag, Karianne.  


#støvsugerpåegenhånd #kjekklitenkar #dirtdevil #støvsugermedstøvpå #spider #mensjegspiserpotetgull

Men på den annen side har vi jo alle kollegene: Vivi og jeg må drøfte “Sjarmen med tarmen”, Jon A må oppdateres på hva som egentlig skjedde på Skiathosferien, Tone trenger noen å stramme opp, resten av teamet trenger kollegaen sin på godt og vondt…håper jeg, slik jeg trenger dem. Og da blir det antakelig ikke så ille å stå opp 05:45 for å kjøre til Sarpsborg for å gjøre “voksenting” igjen.

Og neste lørdag starter “Potterton”! Dvs at vi skal gjennom alle Harry Potter-filmene igjen før jul. Det skal drøftes og oppdages nye detaljer, kommenteres og funderes, mange pauser må til pga all teen som skal ut, og hjemmelaget riskrem og julebrus på bordet når den tid kommer. Da er det bare å rulle inn furteleppa – vi har det faktisk veldig godt! Fortsatt god søndag, og ha en flott uke, dere.

PS! Bare nevner det: 12 meter Apfelstrudel på Skördesmarknaden i Ed i helga. Gött!


#fotoannestrand #apfelstrudel #dalsed #dalsland #visitsweden

Ferietid

Når man har fri kan man bruke tid på funderinger over de “smaleste” ting. F.eks. tarmen. Jeg har oppdaget tarmen min!😀 Nå har du sikkert bilder i hodet som hverken du eller jeg ønsker at du skal ha, men jeg er nesten forelska! Boka Sjarmen med tarmen (G. Enders) er rett og slett skitbra! Den skremmende unge og vakre legen og forskeren forteller på en underholdende og naivistisk ærlig måte om “hele systemet” – fra munnen og helt ut i rumpa. Hun forteller om sittestillingen på doskåla, om hvordan fordøyelsen og innholdet i tarmene kan påvirke humøret, om oppkast og god gammeldags bæsj. Tynntarmen vil helst være rosa og ren, mens tykktarmen ikke er så nøye på dritt og lukt og sånn. Gubben – som hadde diaré her forleden – kunne glede seg over lange foredrag om hvorfor han satt der og bæsja, hva som skjedde hvor og hvorfor, og om lykken ved å ha en velfungerende forbindelse mellom hjernen og tarmen. Han så ikke helt fornøyd ut. “Kunnskap er makt, mannen min!” Hjalp ikke. Men anyway – jeg skal bare oppdatere meg litt mer, åsså hørs vi utover. Med ønsker om en god søndag og uke til dere. Bli venn med tarmen!😀👍

Ferie!! Juhu!! :-)

Baklengs salto og forlengs kollbøtter. Hysterisk latter som neesten går over i gråt. Jeg er fri! Jeg er fri! Eller det vil si; jeg har to uker ferie. Åsså så ille blid man kan være på vei hjem en fredag før ferie. Jeg har så fri at dere nesten ikke får noe tekst denne gangen – bare stemningsbilder:

Jeg skal trå til med blogginnlegg i løpet av uka, men akkurat nå skal jeg sveve videre på den rosa skya mi. NEI! Ikke realitetsorientere meg! Verden ER rosa! Den ER det! Ja til fem uker ferie……hvert halvår! 🙂