Men i all verden?!

Drrrrrrrr! Drrrrrrrrrr! Drrrrrrrr, sier det i rommet – veldig tett inntil øret mitt. Og klokka er 02:00. Jeg forsøker å se hva som vekker meg, og får´n nesten rett i fleisen. Selvfølgelig – av alle ting – ei flaggermus. Inne. På soverommet. Og jeg skal opp kl 05:45. Dette er andre gang på en måned. “Skal du være her inne må du nesten være stille”. Jeg snur meg rundt og forsøker å fortrenge hele greia. Drrrrrrrrrr! Luggen blåser over til den andre siden. “Nei, nå!” Tung i øyelokka og smått amper. Åpner vinduet på vidt gap, forsøker å finne ut hvor läderlappen befinner seg, og sier strengt: “Du må fly ut av vinduet, for dette går ikke!” Legger meg til å sove igjen i den tro at flaggermusa tar hensyn. (Egentlig ser jeg for meg ei søt, lita Disneyflaggermus, med små hoggtenner og litt overbitt.) Drrrrrrrrrrr! Samler pute og dyne og tusler ned i stua, til en kort og hard sofa fra Ikea, som ikke egner seg til søvn. Jeg er ikke veldig engstelig for flygende mus, men det får være måte på! Rommet er saumfart; hvor i all verden kommer disse dyra inn? Det er lite sannsynlig at musa har hengt i ro og fred i nær en måned? Den må komme seg inn et sted. Gubben må rett og slett fram med saken sin……altså, akryltuben. Her skal det tettes. En pendler må sove!


#kuersomerstatningforflaggermusbilde #kyr #natur #visitsweden #cows #bullaren #damerisinbestealder

Siden jeg ikke rakk å ta bilde av flaggermusa, må det bli et bilde av kuene som bor utenfor stuevinduet til venninne Tine. Ho fortalte meg i fullt alvor her forleden, at ho-kuene fikk leve i 2 til 4 år for da har de gjort nytta si, mens hannkuene derimot…. “Hannkuer”? Byjenter, ass! 

Da ønsker jeg alle en flaggermusfri natt; vi får nå se, da….. 🙂

Det skrivende mennesket

Alt vel i Bullaren, folkens, men det er noe som har gnagd meg de siste ukene. Når jeg sitter på verandaen og titter og funderer, så slår det meg at fuglene og ekorna og alle disse andre skapningene gjør akkurat det som er helt naturlig for dem. Da tenker jeg litt ekstra på hva som er mest naturlig for meg å gjøre. Det kommer vel ikke som et sjokk at jeg liker aller best å skrive, og at det er noe grunnleggende og godt. Jeg har tenkt mye på hva jeg skal gjøre når jeg blir stor, og nå tenker jeg at jeg er stor nok til å bestemme meg.
For noen år siden flyttet jeg til Hellas for å etablere et skrivefirma, og jeg levde ganske bra med det som inntektskilde. For å friske opp gamle kunnskaper og minner, tok jeg fram magasinene som jeg har solgt artikler og noveller til. Det var faktisk en liten bunke. Og så ble jeg en liten anelse stolt av det jeg hadde gjort. Dette kan jeg jo glatt fortsette med, tenkte jeg, og meldte meg på et skrivekurs for en vekker eller en ny start. Dette gleder jeg meg til! Hvordan kan man bedre tilbringe sensommeren og høsten enn med et realt skrivekurs? Du skal ikke se bort i fra at det vil publiseres noen ord her og der fra denne pennen. I ekstatisk lykke fant jeg fram alle yndlingsbøkene mine:


#allefavorittene #godlitteratur #skrivebøker #jegskriver #skriveline #skribent #journalist #forfatter #journalistskolen #viviansonge

I disse dager går jeg også og gleder meg til to uker ferie. Skal bare jobbe noen dager til, og deretter skal jeg hviiileeeee……. Kanskje jeg slenger sammen en “kjærleiksnovelle” også, nå som jeg er i gang. En novelle som handler om to nordmenn som bosatte seg på bondelandet i Sverige, solgte motorsyklene sine, og sitter og pludrer over fuglebrettet, planlegger feiring av 10 års bryllupsdag og nyter livet. Nei – DET blir for urealistisk og klissete!! 😉 Ha en flott kveld!


#solnedgangjuni2017 #littmindregrøntiårja #bullaren #bohuslan #visitsweden #kanmanbedrehadet

Endelig regn!

Det begynte å bli skremmende tørt her. Og når brønnen går tom, er det tomt. Men den gikk ikke tom, og vi har hatt mengder av regn de siste dagene. Hurra! Vi kan både dusje, vaske underbukser og dra ned i toalettet uten hemninger! Både ekorn, nøtteskriker og småfugla ser orntli´ gjennombløte og tufse ut. Og det er skremmende godt å tulle seg inn i pleddet, dra på sokker og tenne stearinlysene igjen. Og god bok. Og god te. Og titte ut på hagemøblene som ligger i en postmodernistisk haug borte på plenen. Grillforbudet er opphevet – på egen eiendom – og gubben griller kyllingfileter, og basilikum/tomat/mozzarella-salaten står og godgjør seg. Jeg tror sannelig jeg skal ta en Baileys også! 
Men akkurat nå er det faktisk sol, og det er en flott søndagskveld i Bullar´n. Det lufter litt i trærne, men ikke mer enn en svak promp i slapp pysjbukse. Og sånn kan det gå når du skal fotografere skyformasjonene og ikke legger merke til at kameraet er vendt feil vei:

#hvorblindkanmanvære #linefotografererskyertrorhun #tapådegbrillene

Det var også tid til en kjapp tur i elgparken i dag, for å sjekke at alle hadde det bra, og at kalvene var i farta. Men badetemperaturen i Stora Lee var 13 grader, og det kan du bare glømme! Nei, vi har vann i brønnen igjen, og jeg dro hjem for en varm dusj. 


#dalslandsmooseranch #dalsedkommun #elg #moose #hälge #detstørstegeviret #sweden #visitsweden #dalsland


#hvemharmestlystpåbanan #elgsikkelpåhaka #dalslandsmooseranch #visitsweden #dalsedkommun #dalsland

Og med de sedvanlige elgbildene ønskes alle der ute en fortsatt god søndag!

Unger, kyllinger, babyer, valper eller kalver?

Er det rart en blir forvirra? Det begynte egentlig med tranene. Hva heter unga deres? Heter de kyllinger eller traneunger? Selv om søstra mi forslo “trainees” skurra det litt. I følge Store norske leksikon heter det unger. Men når får fugler kyllinger? Joda – som kollega Tove måtte google i lunsjen her en dag: Hønsefugler får kyllinger. Hønsefugler er iflg Store norske leksikon bl.a. skogshøns og fasaner…………Men hvor er hønene? Vi må gå ut i fra at høner hører til hønsefugler? I følge Wikipedia er høner høner, i tillegg til at jerpe og rype og orrfugl m.fl. er hønsefugler. Ca 307 arter får altså kyllinger. Der se! Og traner får altså ikke kyllinger, siden traner er lange. Ingen hønsefugler er lange. Men er ikke fasanen litt lang, æ? Men så har´n korte ben, da, og det er veldig “hønsefuglaktig”. Tenk deg identitetskrisen til fuglen, æ! Du har nettopp blitt klekket, og det første du må finne ut av er om du er en “unge” eller “kylling”.
Noen dager er det slitsomt å bo på landet. Det er så mye som må researches. Selv om jeg må innrømme at dagen i dag har gått med til fôring av fugler og ekorn, jage ekorn ut av stua, lesing, soling – uten fare for skille, smådupping, ansiktsmaske, tre kopper te, og det dummeste av alt: en halv pose potetgull. Jeg fikk vondt i magen.
Gubben var på jobb, og jeg fant lissåm ikke initiativ til å kle på meg, pusse tenna, og dra til elgen og båthavna i Ed, selv om dette er en selvfølgelig ting for at det skal være helg. Hei, Rolf og Noak, Vidar og Sølvi: unnskyld! Jeg har vært med dere i ånden, men jeg måtte være hjemme fordi vi ikke hadde barnevakt til Korre.


#ekorn #ekorre #godtselskap #jordnøtter #langslappdagibullaren #bullaren #bohuslan #visitsweden

Men nå er det kveld i Bullaren, og vinden har løyet. Gubben er hjemme igjen, og vi spiser is. Korre har spist opp jordnøttene, og fuglene har lagt seg. Med unntak av tranene som trøkker ut høye trompetlyder nede på jordet. Jaja, døm legger seg vel snart, døm også.