En sorgens dag i Bullaren

Det kommer dager hvor du er ekstra sliten, trist og lei, og det skal ikke så mye til før tårene kommer. Og i tillegg kommer mensen med alle sine forstyrrelser. Eller var det egentlig derfor jeg var så sliten, trist og lei? Fredag var i alle fall en slik dag. Etter å ha sturet i senga i noen timer, måtte jeg ut og fôre fugla og ekorna. Alle brett og tomme kokosnøtter ble fylt opp, fem meiseboller kom på plass i holderen, og jeg tuslet tilbake til verandaen. Jeg kastet et blikk bort på buskene under stuevinduet, og der, inne ved husveggen, lå en av ekornungene mistenkelig stille. Å NEI! DØD! Og siden det i utgangspunktet var en sånn dag, vellet tårene opp i øynene, og det fulgte en helt ulogisk sorg som satt i i flere timer. Den stakkars, vakre lille ekornungen i all sin alenehet. Etter en drøy time med gråting – det har tross alt vært “husdyret” vårt i nær tre måneder – begynte det å løye. Gubben kom hjem, og vi hadde en respektfull begravelse mens de andre ekornungene skvatt rundt øra på oss. Savnet etter søster eller bror var….stort?! Eller antakelig ikke til stede. Dyr er annerledes. Tenk på det neste gang hunden din får på seg kjole. 😉


#korresbegravelse #tristsomfaen #rip #hvilifredekornunge

Men det var om fredagen. I dag, derimot, sitter jeg her og skriver og forsøker å lage et blogginnlegg uten å få horn i panna og røyk ut av nesa! PC-en er resatt til utgangspunktet. Jeg finner ingenting, programmene er borte, bildene gjør ikke det jeg vil, og aaaaalt gååååår veeeeeldig saaaakte………….. Det blir en ny begravelse i løpet av få dager – PC-kirkegården på Tyft; återvinningscentralen i Tanum! Hælv..! Dette setter yoga- og meditasjonskunnskapenen mine på prøve. Men jeg skal hente meg inn igjen, og si at vi hadde en flott midtsommarfeiring i går. Kaféen i havna i Stora Lee var pyntet og fin og full av blide mennesker. Sild og potet, reker og majones, og masse annet godt. Atter en gang stor takk til vertskapet, med Sølvi og Jeaninne i spissen. Men Tom – såå mye svensktoppar, æ?!

Jeg avslutter med et par stemningsbilder fra midtsommerhelgen 2018:


#treflaggspetterpåsammebrettet #fjerdemannsattoppitreet


#bullaren #tanumskommun #visitsweden #sverige #solnedgang

Line på landet, og Line på vannet, og Line litt her og der

Nå har vi endelig tatt den første skikkelige turen med snekka, etter uker med hoste og snørr og sånn. Gubben følte seg kjekkere i går, og vi bestemte oss for en ettermiddagstur. Først måtte vi spise litt fiskesuppe på kaféen i den ofte omtalte havna. Sølvi og Jeaninne; den smakte jæ… godt!! Deretter måtte vi skravle og juge litt med kjentfolket der oppe. Og med en bønsj tilskuere entret vi nonsjalant snekka….som om vi aldri har gjort annet. Kalesja ned, starta opp, rygga ut ….ok, bakka ut, og satte kursen nordover i Stora Lee. Jeg tok rederansvaret, bladde opp båtsportkartet, og pekte med kjennermine oppover sjøen: “Bare hold stø kurs”. Gubben gløtta bort på meg og tok en slurk av boksen. He he – sjølivet er herlig, dere. 
Men det var ikke like herlig en time senere da gubben ville legge til ved klubbholmen, og han ber meg sjekke dybden foran, og “bare” hoppe i land på svaberget som lå minst fem meter unna og under båten. Da var det bedre at vi byttet plass, åsså skulle jeg “bare” gjøre som han sa. Jeg var mest bekymret for om tauet bak skulle komme inn  i propellen, så jeg forsøkte å holde dette opp i lufta, mens jeg skulle ratte snekka inn mot land, samtidig som jeg skulle legge over mot høyre, gi gass og passe på at jeg akkurat tidsnok fikk denne båten i revers, men ikke før den lå nærme nok land til at gubben kunne hoppe i land. Og for guds skyld – husk å gjøre et lite opphold med spaken mellom “framover” og “bakover”!!! Det gikk selvfølgelig ikke. Men jaggu klarte gubben å strekke ut en lang sak og dra oss inn mot land. Han skvatt som ei geit inn på odden. Men da var jeg så traumatisert at jeg ikke ville i land på noen holme! Men litt godsnakk gjorde susen. Og så hjalp det med en stige foran i …fronten på båten. Regner med at “foran” heter akter eller forut eller stavn eller no´sånt båtfaglig. Lurer på om andre redere har det sånn?


#redergliset #bestpåasfalt #storalee


#storalee #solnedgang #dalsland #visitsweden

Søndagen kom med tordenvær og store mengder regn, en lang morgen i senga, og vi begynte å bli frokostsultne sånn ved 12:00-tia. Hva er da bedre enn å stikke en tur til Röe gård for en sildsmörgås? Legger ved et bilde for inspirasjon. Kanskje vi treffes der en dag?
Men nå er det kveld, og stearinlysene er tente. Tekoppen damper på bordet, og fugla har lagt seg. Det skal vi også straks gjøre. Hej då – vi hörs!


#röegård #brastad #sildmacka

Nyhetsbrev nr 67 fra Bullar´n ( ……er det ikke flere?)

Nytt fra Bullaren: Tranene har fått barn! To små fjærdotter som på avstand lett kan forveksles med gribber. Skulle gjerne hatt bilde av dem, men tar ikke sjansen på å snike meg innpå de stolte foreldrene. Bonden Anders er i gang med utkjøring av ved, og vi står for tur. Litt surrealistisk å stable ved i dette århundrets beste juni (men akkurat nå regner det). Halsen er vond, bihulene fulle av snørr, og jeg hoster til jeg brekker meg, men på den annen side har jeg ikke lenger vondt i korsryggen. Ikke sånn å forstå at vond hals tar bort ryggsmerter, men jeg har gjort yogaen min. I stedet for å sitte i sofaen og stirre på yogamatta, plasserte jeg den velfødde kroppen på matta for noen uker siden. Etter en drøy uke var korsryggen seg selv igjen. Og her har jeg sittet – SITTET – og ventet på at alt skulle gå over helt av seg selv. Hvor dum kan en utflytta nordmann bli!?! Moralen er: slutt å utsette. Og heldigvis er yogarutinen på plass igjen. Aooooommmm…… 🙂
Jeg har lest ferdig boka om eksistensialisme, Kierkegaard og inderligheten, er halvveis i boka som lærer deg å gjenkjenne tankefellene dine og deretter unngå å falle i dem. Tenk deg hva slags drømmer du får om natta når du er syk og leser sånt! Ikke rart jeg er utslitt etter en ukes sykdom. Forresten; når jeg hoster (i vasken) kommer det en sput av små, svarte prikker. Tæring eller kolera? Hadde jeg vært en hest, vet du hva som hadde skjedd. Jeg oppfordrer kollegene mine til å være ekstra snille med meg denne uka.

Nei, over til noe hyggelig. Bilder:


#ekorn #kompisenvårpåbrettet #fågelbredan #visitsweden


#hvorerdenfrodigekjøkkenhagen #dyrkeselv #kruspersille


#älgertoglineforever #bananmys #dalslandsmooseranch #dalsed

Åsså stor klem og nuss til gubben som hadde bursdag denne uka. Og hvis jeg skal ta gynekologen min på alvor, må gubben ta lange lunsjer framover: “Ingen dyr – hverken kuer, sauer eller ender har sex på kveldstid når de er slitne. Sex skal skje på dagtid!” Jaddaså…..neidaså….. Gratulerer med dagen, lissåm. Elsker deg!


#deteregentliglittrartatdetblirnoepåhanidetheletatt #køddær

Båten er på vannet!

Altså – vi kjøpte jo ei snekke, som dere kanskje husker, og MC-livet med Harley og svette skinndresser er over. Til alt hell lå snekka i Stora Lee, og vi har jo vært medlemmer i Dals-Eds båtklubb i flere år allerede. “Det er like greit å melde seg inn”, sa gubben for et par-tre år siden, “vi kommer sikkert til å kjøpe ei snekke etter hvert”. Jeg tenkte mitt, var i grunnen ganske skeptisk, men han har nå en gang rett i mye, åsså trivdes vi så innmari godt nede i havna i Ed. Og nå ligger´n der og dupper…..altså, båten, ikke gubben, og vi er ille fornøyde!
I dag har vi vært på båttur med båtklubben, men ombord i M/S Storholmen, bygd i 1896. Denne går vanligvis på kanalene, og turen på Stora Lee var flott! Det var egentlig en grei start å se (deler av) sjøen på denne måten, før vi legger ut på turer på egen hånd. Følg med, følg med. Rapporter vil dukke opp med jevne mellomrom. For den som vil se oss øve på å legge til kai; møt opp på lørdager mellom 14:00 og 16:00. Stoler blir satt fram, poengskilt deles ut, og det serveres kaffe og kake.


#snekkeliv #debk #storalee #dalsland #gubbenfikkendeligsnekke


#storalee #debk #verdensbestekafé #alledagerunntattmandag


#msstorholmen #dalslandskanal #storalee #dalsed

Gubben har fri noen dager og skal helt sikkert nyte båtlivet, ordne med tauverk og fendere og andre båtting. Jeg får vel tjene det “andre” fedrelandet, og dra på jobb. Men burde ikke jeg heller sitte og duppe i ei snekke i Ed? Et av de store spørsmålene. Vi hørs!