Grillmesteren slår til igjen

Mens gubben snekrer og maler, gjør jeg mange voksenting i huset. Blant disse er å grille burgere og varme opp burgerbrødet sånn at det blir godt og knaprig, vet dere. Samtidig skal jeg lage i stand tilbehøret, skrive mail til tidligere kollega, vaske en hvit og en farget vask, gjøre klar bildene til bloggen, skrive bloggen, og jeg vet ikke hva. Det er fortsatt tidlig kveld, sola skinner, og jeg burde ha plantet ut alle grønnsaksfrøene vi har. Og når jeg forsøker å gjøre alle disse tingene samtidig, kan du jo tenke deg hvordan det går med burgerne på grillen. Svarte, forkullede, tørre små skiver av noe som en gang skulle bli middag. Nevnte jeg at jeg la på brødene også? For et kvarter siden. Kavringer. Javel – jeg gir jo ikke opp. Henter to nye burgere i fryseren og tar fram de siste burgerbrødene. NÅ må det jo bli bra? Halvveis ute i grilling på meget lav varme, henter jeg “grillkungen”. Han bekrefter at det blir middag. Jeg har aldri påstått at jeg har dreisen på grillen, men at det skulle bli så mislykket, da. “Du må stå der hele tiden,” sier gubben. Hallo!? De andre voksentingene gjør seg ikke akkurat sjøl! Ikke rart grilling er en lek, når du kan STÅ DER HELE TIDEN!
Nevnte jeg at jeg er god på lesing og tedrikking?


#tekopp #litteratur #godbok #epleblomst #kunstenåslappeav

Åsså ble det salg av motorsykkel og kjøp av båt. Vi er heldige! Ei kjekk, lita snekke på Stora Lee; innsjøen ved Ed. Stor boltreplass, lune viker, dypt som f… midt på, fire timers tur opp til Töcksfors, og verdens beste havnekafé (i Ed altså!). Ja ja, vi beholder i alle fall samme lyden som det var i HD´n.


#selvestesnekka #dronningenavstoralee #båtlivetventer

Men akkurat nå nyter vi livet på torpet. Solnedgang og allerede lange, lyse dager. Fri fra jobb og ikke stort annet å gruble på enn hvilken rødfarge vi skal ha på huset (med unntak av et par andre saker som jeg grubler på). Ahh – det gode liv på landet. Ha ei flott uke, alle sammen.


#denvelkjentekuaisolnedgang

Liv og røre både her og der

Nå som mai har festet grepet om dyr, natur og mennesker, er det på sin plass å snakke elg igjen. Det er fødsler på gang! Hälga fikk en kjekk, liten fyr, og Molly fikk tre stykk(!). Og de stakkars ettåringene må som sagt finne på noe annet enn å henge med morra si. Og hvert år er kalvene vakrere enn i fjor, eller er det bare det at kalver generelt er knusvakre? Dyrebarn er bedårende.


#elgku #elgkalv #dalslandsmooseranch #dalsed #sverige #sweden

Morgenkaffen og -teen kan endelig inntas i morgensola på verandaen vår. Det rabiate ekornet vårt har funnet en form for ro, men henger gjerne opp ned i treet og stirrer intenst på oss. En kan jo lure på hva som rører seg i det lille, bustete hodet. Noen ganger skyter det fart, hiver seg opp på verandaen, sneier føttene våre, og forsvinner med høye kneløft bortover plenen. For deretter å vende tilbake for å spise opp meisebollene, som også hakkespetten forsyner seg av. Og småfuglene forsøker å redde smulene, med unntak av linerlen – også kjent som vippestjert –  som sitter på bilspeilet og bæsjer. Hele tiden. I lange baner.


#ekorn #dyreliv #skogenskonge #fuglematingpåhøytnivå

Men apropos gårdsdyr; kollega Marianne, som skal gifte seg, ønsker seg en alpakka i morgengave. Nå skal det sies at hun har gård og hester og sånn, men det er lissåm alpakka som er greia nå for tiden. Jeg tror Marianne har en slags 45-årskrise. Hun nevner både miniesler og kameler i samme setning, og det høres unektelig litt slitsomt ut med alt det dyreansvaret. Det hadde vært kjekt med ei geit eller to, og kanskje noen høner, men vi trenger egentlig ikke dyr på gården her i Bullar´n; vi har skogen full.

Nå skal vi ta en liten kveldsgrillings i solnedgangen, åsså skal jeg forsøke å innstille meg på en ny arbeidsuke. Ja til ferie i hele mai!!

Vi ni-koser vårs

I dag har vi faktisk vært på shopping i Grebbestad. Jeg er ikke veldig glad i å kjøpe klær, for da må jeg PRØVE klær først. Og er det noe jeg liker dårlig, så er det å ta av meg klærne midt på dagen for å ta på andre klær, og så gjentas dette opptil flere ganger i løpet av en time eller to. Her om dagen for eksempel, skulle jeg shoppe litt med søstra mi. Hvis jeg ikke har med Heidi kan jeg egentlig glømme hele greia. Det er noe med den stillferdige tilstedeværelsen og roen hennes, og så henter ho plagg til meg som jeg aldri ville ha vurdert sjøl. “Prøv denne,” sier Heidi, og jeg tar på. Åsså sitter plagget helt fint, og ser faktisk bra ut. Men den rutete og “blondete”, kortermede saken ho kom med om onsdagen var heeelt feil. Ja, Heidi, den dempet inntrykket av “stor byste”, men ærlig talt! Heldigvis bakker Heidi raskt når jeg får panikk i blikket.
Men når jeg er på shopping med gubben, ordner jeg litt på egen hånd mens han leter etter plagg som han syns jeg bør ha, og det er ganske matnyttig det også, som dere ser.


#luerpåenvarmvårdag #shopping #varmthodeerviktig #smurf

Og apropos shopping; vi kjøpte en pick up i går. En real gårdsbil som jeg skal herje rundt med i Bullaren. Vi tok turen til vakre Halland og Halmstad, fulgte kysten et lite stykke, og der sto den. Sølvblank og fin og helt riktig. Og under halv pris av norsk pris. Det er altså så tilfredsstillende å kjøpe bil her i EU. Trenger jaggu ikke billån engang (takk, svigermor!).

Og mens solen senker seg sitter bestis Tine og jeg på terrassen hennes, drikker te og sladrer, mens nabokuene digger den spanske gitarmusikken som svever ut av det åpne vinduet. Aaaaahh – livet er godt i Bullaren! Ha en flott uke der ute. 🙂