Mitt første blogginnlegg som 50-åring

Jaggu ble det bursdagsfeiring! Til tross for at tyllskjørtet måtte erstattes med underskjørt fra Enningdalen (takk, Yvonne!). Det var en heidundrande dag, med sprudlende i glasset på morra´n. Klassisk musikk på høytaleren i kantina, blide mennesker i galla og til og med bunad (dæven, Tove, det hadde jeg ikke trodd!). Åsså ble jeg – som hadde STÅLKONTROLL på dagen – bortført!?! Og det var ille moro, for vi ble låst inn i et mørkt, skummelt rom med masse saker og ting i, og der måtte vi bli til vi hadde løst alle oppgavene vi fikk. MYE bedre enn å være på jobb!! Sånn er det å ha gode kolleger og naboer. Og hadde det ikke vært for dem, så hadde det nok ikke vært like strømlinjeformet og vellykket. Takk, kjære kolleger, for at det ble sånn en flott dag!
Åsså var det rett i familieselskap etter jobb, arrangert i sin helhet av søster Heidi (takk, vakreste!), og mer god mat og kaker og blide folk og alt som hører til. Jeg var så trøtt og mett da jeg kjørte hjemover, at jeg faktisk vurderte å ta inn på hotell i Strömstad. Men jeg kom meg hjem, alle blomsterbukettene kom i vase, og jeg havnet på sofaen før jeg slukna.


#jegerveldigusikkerpåhvemsomfotograferte #nåkomjegpådetdetvarannheleneds

Og siden jeg, ved å fylle 50, brått ble mer reflektert og moden, ble jeg valgt inn i styrelsen i Grannsamverkan i Bullaren. Og gjett hvem som er “ordförande”? Det er jo gubben sjøl! Dvs at nå blir det andre……bullar…..he he. “Grannsamverkan” er å ta vare på hverandre, følge med på hvem som kjører rundt i distriktet vårt, vise at vi er til stede, og at ikke hus og gårder som ligger øde til inviterer til innbrudd. For der har grannen nettopp vært og passet på at alt er ok. Vi trenger å være en stor og sterk forening, slik at alle som bor her føler at de bor trygt og sikkert, fri for innbruddstyver og andre luringer i kassebil. Og nå er det bare å hive på seg vesten (som det står Grannsamverkan på), tråkke i gang den gamle Bobla, og kjøre Bullar´n på kryss og tvers. Her skal det verves og aktiveres, engasjeres og flørtes – alt for å få bullingene på bena. Vi ska´kke ha noen innbrudd i årene som kommer.


#hersittervibakgardinaogmyserut #bullaren #blonder #snøvær #søndag #levlandlig

Men da hørs vi snart igjen, da? Ha en flott uke, dere. Det er ingen aldersgrense for å ha det bra.

Min aller siste søndag i 40-åra

Jeg spiser Daimkake – fordi det er min siste søndag i 40-åra. Åsså har jeg det så jækla bra! I går kveld sto jeg ute på verandaen i “mørten”. Det var heeelt stille ute. Det snødde litt, og lyslenken som er surret rundt bjørka fader ut og inn. Jeg hadde gåsehud av lykke fordi jeg bor her; fordi det er mulig å bo her. Og i det jeg piper av lykke: “Takk, gode makter, energier, velviljer, Odin, for at jeg får lov til å være her”, svarer ugla med to hu-hu-er. I all min filosofiske Arne Næss-aktige ettertenksomhet må dette være lykke i all sin enkelhet. Det er sannelig ikke rart at jeg ikke har noen 50-årskrise! Kan livet være bedre? Jeg har det jeg trenger akkurat her, akkurat nå. Og for å virkelig makse det – lørdagen ble tilbragt med elgene, og elgkalvene var så innmari kosete. Og det er så koselig. Åsså er det hyggelig å være i Ed. Sammen med bra folk som har blitt vennene våre i løpet av de siste årene. Og når jeg kommer hjem setter jeg på et par repriser av Mandelmanns gård, mens jeg svetter over dette tyllskjørtet som egentlig ble veldig bra …oppi hodet mitt. OK – da finner vi et alternativ. 50-årsdag blir det nok uansett.


#dalslandsmooseranch #ikkeripåelgen #vinterdagisverige

Nå er det bare å glede seg over at det faktisk er lyst ute når vi kommer hjem fra jobb. Åsså har fuglene begynt på vårkvitringen sin. Hører du det? Til tross for snø og håpløst føre – antakelig – i noe tid framover, merker vi at det skjer noe.
Jeg var en liten tur i Enningdalen i dag; for å besøke verdens vakreste ettåring Albert, og for første gang har jeg opplevd at veien i Norge var verre enn veien i Sverige. Mange morgener kjører vi 8 mil på skøytebane, mens de to siste inn til Sarp er saltet. Det kan være en neglbitende opplevelse, men jaggu kommer vi fram hver dag.


#ensompostkasse #bullaren #visitsweden

Da hiver jeg meg ut i en ny arbeidsuke, med feiring av 50-årsdag og en feiring av livet generelt, tenker jeg. Straks kommer våren, og dørene skal opp. Og det er snart lyst om morra´n igjen, og det blir ikke akkurat leit. Ha en flott uke!

Det dufter så liflig av ….ribbe og surkål!?

De siste seks dagene har jeg stort sett tilbragt i senga, men også tuslende rundt i huset på hvileløs leting etter den fysiske helsa mi. Jeg har oppført meg akkurat som en Pjusk Mann. Jeg vet ikke hvor mange pakker Kleenex jeg har brukt de siste dagene, men 12-15 er nok ikke vill gjetting. Hvordan kan et lite hode produsere så mye greier? Og hvordan kan disse små “kanalene” i ansiktet bli så “dedde”? Feber og forkjølelse er no´ herk! Men heldigvis; på lørdagskvelden var jeg litt oppesen og skulle absolutt sitte i sofaen og se på endeløse repriser av Mandelmanns gård, mens jeg spiste potetgull, drakk kullsyreholdig væske og slang innpå litt sjokolade i ny og ne. Men da, dere, da fikk jeg diarée med noen grusomme magekramper. Det vant! Altså; da glømte jeg forkjølelsen for et øyeblikk, for dobesøkene var så hyppige og …..uforglemmelige. Er dere ikke glade for at jeg deler?
Overskriften, ja. Det har seg sånn at jeg ikke fikk feiret nok jul – desember gikk så fort – og da føles det som om noe mangler, selv om vi er langt ute i februar. Så i kveld står ribba i ovnen, for jeg bare måtte ha en julemiddag til.


#ribbeogsurkål #juleforvirringifebruar #nosvineri

Her ute på Bullarevidda er det fortsatt vinter. Det har snødd noen timer, og fuglene har tatt det litt med ro i dag. Det har ikke vært det samme kaoset på fuglebrettet som vanlig. Det kan ha noe å gjøre med at jordnøttmengden har økt. Det ser ut til at disse metter ganske godt. Men gubben satte den grønne teen i halsen her forleden, da en musvåk klasket klørne i fuglebrettet og kikket uinteressert inn på han som fløy fra vindu til vindu. Og vi trodde nøtteskrikene var store. Det neste nå blir vel tranene til våren. Og det er så godt å tenke på en lang, forkjølelsesfri periode, med knoppeskyting og blomstring, og sykt lykkelige små og store fugler som omringer denne lille pletten på jord. Men først skal vi bli friske. “Helt normal igjen”, som jeg sa til søstera mi, men ho ville ikke gi meg falske forhåpninger, sa ho!?


#bullarenijanuar #sverige #visitsweden #tanumkommun #trees #wintersun

Da skal jeg prøve å være litt friskere i morgen, men både snyting og hosting vil fortsette noen dager. Unnskyld, kolleger, jeg skal holde meg i kroken min. Ha en fin uke!

Kan aldri bli nok elg

Nå er vi skremmende nære 50-årsdagen! Det er mye som skal ordnes; sy tyllskjørt, pusse tiara, kjøpe engangsplastglass til sprudlevann, 200 pølser til kollegene som skal “wines og dines” på selve dagen, brød og lomper, og alt det andre som hører med. Og utskremte kolleger må bistå med servering, sang og dans på jobben (ble dere nervøse nå?), og den gamle ØKS-gjengen er hentet inn for pre-feiring neste uke. Søster Heidi er hyret inn som “partyfixer” og konsulent, for familien må også få sitt. Det er tross alt min eneste 50-årsdag. Lurer på om jeg skulle trå til med brudekjolen, eller blir det overkill? Det er ikke så ofte en får brukt brudekjolen, da. Kan jo ikke bare henge der, heller? Skulle vi hatt noen flere brudekjolefester i løpet av året? For noe bør´n jo brukes til sånn i ettertid? Når jeg tar en nærmere titt på brudebildene, ser jeg at kjolen min lett kan forveksles med en nattkjole – er det noen andre som har det sånn? Jeg legger for øvrig med et vakkert bilde av bruden i 2009:


#jegvaredruhelekvelden #manerpåsittpenestepåbryllupsdagen

Jo, hvor var jeg? Pynting og sånn; når jeg ser nærmere etter så finner jeg lissåm ikke noe å pynte meg med. Fjonge klær har ikke hatt høy prioritet her hjemme. Jeg skal som sagt forsøke å sy noe som ligner på et tyllskjørt, men det er fare for at det blir no´ kjøpesaker. Vi får nå se. Nå har jeg først og fremst tenkt til å være 49 år i 16 dager til, kose meg med elgene og mannen min……i den rekkefølgen……he he he, åsså skal du se at sånn går nu daga´n.


#hälga #dalslandsmooseranch #dalsed #dalsland #visitsweden


#tamedelgkalvenhjem #illevakkerlitafrøken #neidukanikkefåelgline