En aldeles hærrrlig helg her på vestkysten

Vi kan ikke annet enn å være grisefornøyde med langhelgen vår. Fredag var fridag, og det er så godt å våkne, åsså slår det deg: “Det er ikke lørdag”. En hel ekstra dag med fri er nesten ubetalelig. Og hvor går turen da? Til IKEA – hvor vi kan tusle rundt med handlevognen og kjøpe blomstrete putetrekk, kurver, stearinslys og andre saker som gjør torpet koselig. Og etterpå kjører vi blide og mette hjem igjen, mens bagasjerommet tyter over av nødvendige saker. Gubben ønsker seg gjerne hakket flere ting enn meg. “Disse var fine”, sier han, og peker på et brett med kjøkkenglass….24 stk. “Trenger ikke”, sier jeg. Vi går litt til. “Denne var fin!”. “Trenger ikke”, sier jeg igjen. “Det sier du om godis også”, sier han. “Hva da?” “At vi ikke trenger å kjøpe, fordi det bare blir spist opp.” “Ja, det blir jo bare spist opp”, svarer jeg. “Men er ikke det lissåm poenget, da”, svarer han. Han har vel egentlig rett…..når det gjelder godis, ikke når det gjelder ting. Ting er en uting. 
Derfor må vi ut i naturen på lørdag og søndag, for å veie opp for IKEA-turen. Og hvor er det vakrere enn i sjærgården her i Sverige? Vi dro innom Röe gård, som jeg har snakket om før, for lunsj, som egentlig ble en middag. Her får du en real porsjon mat, og det var ikke så mye mer å fundere på den dagen. Fra Röe dro vi videre syd-vestover, og endte opp i ei vik som heter Slävik. Nesten som i Fredrikstad. Og her var det ille fint! Det var sol og hav, fred og ro, og den gamle krakken på brygga tryglet oss om å settes oss ned for en tekopp. Som vi ikke hadde med. Neste gang må vi rett og slett hoppe over lunsj på Röe, og ta med matpakke til Slävik. Og det er helt spesielt i skjærgården før turistene kommer tilbake. Du finner en ro som nærmer seg meditasjon. En selskapssyk katt kom tuslende, et eldre ektepar vandret langsmed veien, og kjøttmeisen var over seg av lykke i trær som må ha stått her siden istiden. Det som svenskene kaller “gammelskog” eller “naturskog“.
Her i Bullaren er det fortsatt snø, mens 15 minutter nede i veien er det vår. Det er merkelig hvor store forskjellene er i dette området. På sjøen Stora Lee i Ed ligger is og snø fortsatt, og du kjører i et vinterlandskap. Hadde vi sett nøye etter på veien ut mot havet i dag, tror jeg sannerlig at vi ville ha sett snøklokker og krokus….hvis vi hadde sett veldig veldig nøye etter. Men straks er våren her. Ha en flott uke, alle sammen!


#slävik #bohuslän #sverige #visitsweden #lysekilkommun #havet #bythesea


#dalsed #dalsland #storalee #sverige #visitsweden #dalslandskanal #winterwonderland

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg