Men….i fjor var det gress og krokus?!

Det kom en masse snø i dag. Tjukke, hvite flingor som dekket til sporene våre fra i går. Det var ikke akkurat det vi var ute etter nå, sier vi snusfornuftige innafor vindusglasset. Mens småfuglene hopper og spretter og fortsetter å fylle på lagrene sine, uten å la seg merke med været. “Er ikke den ene kjøttmeisen litt …tung?” sier jeg. Den lille gule hopper raskt bortover mot fôringsplassen, men snubler og faller rett før. En kjøttmeis som snubler og faller?! Da må det jo være noe gæernt med vektfordelingen? Men det er jo viktig å fôre rikelig nå om vinteren, og de andre ser forholdsvis normale ut. Jeg er ute og inspiserer kornmengden. Vi har redusert mengden jordnøtter nå som det ikke lenger er så kaldt. Men den lille gule blir sittende å spise leeenge etter at de andre har gitt seg. OK – vi kan ikke ta ansvaret for at denne har insulinresistens eller bare er veldig glad i mat. Vi setter oss til bak glasset igjen og glaner ut, på den mangfoldige røren av små og medium store fugler.

I dag blir det nok ingen bilder, folkens, for PC-en vil ikke det jeg vil, og kameraet vil ikke det jeg vil, og jeg vet sannelig ikke helt hva jeg vil, jeg heller. Sånn er det nå en gang i elektronikkens verden. Men kanskje jeg likevel får det til …….vent nå litt……. Nei, jeg prøver etterpå.

Men da kan jeg jo nevne at jaggu har vi gaupe i skogen i år også. Det er det som er så flott med snø – plutselig har vi bevis for at vi ikke er alene her ute i skogen. Gaupespor i utkanten av tomta, rådyrspor tvers over hele tomta, ekornspor på panseret av bilen, og musespor rett inn i kjelleren. Åsså haresporene, da. Både her og der og her! Ille moro! 

Da senker vi tempoet her i Bullaren – akkurat som om ikke det har vært lavt i hele dag – tar en dusj, ser en episode med noe rart noe, og forbereder oss på to forskjellige uker; gubben har fri, jeg skal prestere med en drøss kolleger på MI-kurs. Tvi tvi, og fingra i kryss.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg