Bullaren overrasker igjen

I går, da vi hadde besøk fra gamlelandet, dukket det opp en merkelig, liten skapning på bakken under fuglebrettet. Den så ut som en hvit-rosa kylling med svart linerlestjert, og var bare så innmari vakker. Ola kunne fortelle at det var en stjertmeis, og Marianne sa at den blir kalt for “Norges søteste fugl”. Det må jo gjelde i Sverige også? Jeg er helt fascinert! Den lille fjærballen hopper rundt utpå plenen i dag også, og er bare så spesiell. Jeg har aldri sett den før, og visste ikke at den fantes. Sjekk linken over.
Og i dag hoppet og klatret det noe stort, svart noe rundt oppi tretoppen, med rød hanekam! Vi hang over hverandre i vinduskarmen så teen skvatt, og forsøkte å se gjennom det ruglete glasset. Tror du sannelig ikke det var en svartspett. Dette er jo helt enestående – to “nye” på én helg. Vi blir lissåm så ille blide her ute på landet.


#bullaren #bohuslän #visitsweden #snow #tanumskommun

Vi har også lært noe veldig viktig om kuldegrader og vann; det kan fryse. Langt nede ved låven har vi brønnen vår. Rørene går derfra og inn i “Lillstugan”. Der er det pumper og rør og greier som gubben forstår seg på. Fra Stugan går vannet videre opp til oss. Og under huset, hvor rørene går på kryss og tvers, skulle det ha vært isolasjon, meeeeen…..vi har også mus. Og mus liker isolasjon som skal beskytte rørene. Og et av rørene sto ubeskyttet mot kulda. Gubben måtte åle seg gjennom ei lita luke i stablestensmuren, og krype framover for å nå fram med “tineutstyr”. Godt han ikke har større……mage. Det dummeste vi gjorde var å ta en overnatting i Sarp – vann må renne og være i bevegelse i løpet av dagen. Men vi fikk vann på lørdagen igjen, da. Dvs vi fikk vann på badet allerede på fredag; det var bare kjøkkenet som drøyde. Det årnær sæ i Bullar´n også, se!


#pelargonia #solivinduet #vårenkommersnart

Ser du? Gjennom vinduet? Pelargonia i blomst! De sluttet bare ikke å blomstre, så vi har hatt rosa blomster i hele vinter, vi. Ille koselig. Og nå er det bare å lure seg til noen minutter i solkroken, høre på vårkvitringen til småfuglene (for den har jo begynt), og la forventningen spre seg som møkk på våråkeren. Det er straks vår! Ha en flott uke der ut – uansett om det kvitres og blomstrer eller ei.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg